Blog Utama Ketua Pengawas

senarai pemegang kad library (^__^)v

14 April 2013

Cik Blur dan Encik Ikhlas


Tajuk: Cik Blur dan Encik Ikhlas
Penulis: Airisz
Penerbit: Karyaseni
Tebal: 481 m/s

"Kita ditakdirkan untuk sama-sama suka"

Kali ni Airisz bercerita tentang Kasih Khalisha dan En. Ikhlas yang berkerja dalam satu pejabat. Kerana mulut laser dan sikap baran En. Ikhlas yang selalu sangat menyakitkan hatinya Kasih tekad untuk berhenti kerja.

"Semuanya salah! Semuanya tak betul! Saya belum pernah jumpa pekerja sebebal awak ni! Awak ni pernah pergi sekolah ke tidak?"

Hari-hari kena marah lebih baik dia angkat kaki. Lalu Kasih bersetuju untuk berkerja sementara sebagai tukang kemas rumah selama empat puluh hari mengantikan makcik si Pijot yang mahu ke Mekah. Daripada menganggur baiklah kerja aje.

Tapi malangnya rumah tempat dia kerja tu ialah rumah En. Ikhlas. Mahu tak mahu Kasih terpaksa teruskan juga sebab duit pendahuluan dia dah terima. Memang dia malu. Bengang jugaklah...Tapi peliknya karekter En. Ikhlas berubah pulak. Selalunya macam rimau, ni baik semacam...

Mungkin selalu nampak, Kasih terjatuh hati dengan lelaki tersebut. Tambahan lagi hatinya sakit bila kekasihnya Naim bermain kayu tiga dengan teman sepejabatnya sendiri. Kasih mula rasa bahagia berada bersama En. Ikhlas yang dulunya dia cukup menyampah. Tu lah, jangan benci orang sangat, nanti jatuh suka...hehehe

Tapi kebahagian itu tak berpanjangan bila En. Ikhlas bertunang. Patah hatinya. Dalam masa yang sama dia juga reda dengan pilihan ibu bapanya menyatukannya dengan anak teman baik mereka. Jadi apa kesudahan cinta Kasih?

Secara jujurnya aku lebih suka novel Airisz yang sebelumnya Cik Bunga dan En. Sombong. Mungkin karekter Kasih Khalisha dalam buku ni tidak berapa aku berkenan...hihihi...tapi still boleh enjoylah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ping busuk.org